Een hennepadvocaat, wat kan die voor je betekenen?

Als je hennepkwekerij opgerold is moet je waarschijnlijk voor de rechter komen heb je zeker de professionele hulp nodig van een strafrechtadvocaat. Als je hennepkwekerij gevonden is, dan weet je zelf ook dat je fout zat. Maar een advocaat kan je professioneel en juridisch bijstaan in de periode die nu op je af komt.

De straf voor het kweken van hennep

Voor het kweken van hennep worden fikse straffen opgelegd. Helemaal als er ook sprake is van het aftappen van stroom. Fikse taakstraffen, maar ook gevangenisstraffen zijn niet ongewoon. De straf die je krijgt voor het bouwen en onderhouden van een hennepkwekerij hangt af van het aantal planten, de gevaarzetting en of er sprake is van stroomdiefstal. Ook de mate van jouw betrokkenheid speelt een rol alsmede de eerdere oogsten die er geweest kunnen zijn. Een vaste straf bestaat niet en dit zal dus altijd per situatie verschillen.

Ontnemingsvordering

Ook wordt er een berekening gemaakt van het geld dat je hebt verdiend met de wietteelt. Dit heet een ontnemingsvordering. Het bedrag dat daar uit komt moet je terugbetalen aan de overheid. Dit wordt gedaan door de officier van justitie. Hij gaat er van uit dat een hennepplant gemiddeld 28,2 gram wiet voorbrengt, dit wordt vermenigvuldigd met het aantal planten die zijn aangetroffen en dat keer de aantal oogsten die er zijn geweest. Dan wordt gekeken naar de huidige waarde van marihuana. De bedragen die hier uitkomen zijn vaak veel zorgwekkender dan de taakstraf.

De taak van de advocaat

De advocaat is er om al deze factoren te bestuderen en om dan de punten te verdedigen tegenover de rechter. De hennepkwekerij is al gevonden, maar de advocaat kan wel kijken of de straffen die opgelegd zijn niet te hoog zijn en of de berekeningen wel goed zijn gebeurd.