Het volgen van een DLP Cursus

U wilt een DLP cursus volgen. DLP is kort voor Deskundig Leidinggevende Projecten. Als eerst is het belangrijk om te weten wat DLP nou precies is. Medewerkers in de grond-, weg- en waterbouw kunnen tijdens hun werk onverwachts in aanraking komen met grond die verontreinigd is. Als uw werk binnen een bepaalde veiligheidsklasse valt, bent u volgens de wet verplicht om altijd een DLP op locatie te hebben. Is dit niet het geval, dat is dit dus strafbaar. Het volgen van een dergelijke cursus kan er dus voor zorgen dat u zelf gecertificeerd hiervoor bent en dat u niet in de problemen kunt komen hiermee. Meer voor en nadelen over de DLP cursus bespreken wij verder in dit artikel. Daarnaast gaan wij ook dieper in op wat de kosten voor een DLP cursus zijn.

Voor en nadelen van DLP Cursus

Nu u de eerste alinea gelezen heeft en het duidelijk is waar DLP nou precies voor staat, gaan we verder in op de voordelen van het volgen van een DLP cursus. Het allerbelangrijkste voordeel was hierboven al genoemd. Dit is dat u zelf na het volgen van een DLP cursus gecertificeerd bent en u dus niet extern afhankelijk bent. Omdat een DLP verplicht is moet u namelijk altijd iemand aanwezig hebben. Is er intern niemand, dan zult u dus iemand moeten inhuren. Kortom, dit zijn veel kosten die onnodig zijn.

Wat zijn de totale kosten?

De kosten voor het volgen van een DLP cursus verschillen per bedrijf waar u de cursus volgt. U kunt ervoor kiezen om de cursus binnen één dag te volgen, maar u kunt dit ook uitsplitsen over meerder dagen. De gemiddelde prijs voor het volgen van een cursus ligt tussen de €400,- en €450,-. Vergelijk de aanbieders dus goed van te voren.