Ook voor een politieverhoor heb je een advocaat nodig

Als jij een oproep hebt ontvangen om op een politieverhoor te komen, dan is er een grote kans dat je ergens van wordt verdacht. Wat er in dat kamertje gaat gebeuren is toonzettend voor de rest van je rechtszaak. Er wordt namelijk een proces-verbaal opgemaakt en deze is later erg lastig nog te veranderen. Wat jij tegen de politie zegt zal tot aan het einde van je zaak worden gebruikt en geanalyseerd. Het is dus erg belangrijk dat wat in dit proces-verbaal staat juist is, vooral omdat het niet in je voordeel zal werken als je dit later nog wilt veranderen. Een landelijke advocaat politieverhoor kan je door dit moment heen loodsen, van begin tot einde.

Wat doet een politieverhoor advocaat?

De kans is groot dat jij zelf van het juridische systeem weinig kaas hebt gegeten. Dit is voor de meeste Nederlanders zo. De politie weet dit en zal alles op alles zetten om van jou een verklaring te ontvangen. In sommige gevallen zullen ze hier erg agressief in zijn. Een politieverhoor advocaat zal je allereerst voorbereiden op wat er gaat gebeuren tijdens het verhoor, zal tijdens het verhoor aanwezig zijn en ingrijpen als dit nodig is en zal je naderhand eerlijk vertellen wat de volgende stappen kunnen zijn.

Ook pro deo

Je kunt een politieverhoor advocaat ook pro deo aannemen, wat betekent dat je vaak alleen een persoonlijke bijdrage betaalt. De hoogte van deze bijdrage wordt bepaald door te kijken naar je persoonlijke financiƫle situatie en de rest wordt vergoed door de staat. Aangezien je proces-verbaal de basis is voor de rest van je rechtszaak zou je gek zijn als je niet van je recht op een advocaat gebruik maakt, zelfs tijdens het verhoor. Want stel je wordt daarna ergens van beschuldigd, dan hoef je je geen zorgen te maken over wat er in je proces-verbaal staat.